16 Ekim 2014 Perşembe

Şarj Dinamosu

Araçların önemli parçalarının başında gelen bu mekanik parçayı bu yazımızda sizlere tanıtmaya çalışacağız. Öncelik olarak sizlere şarj dinamosu tanımını yaparak başlayabiliriz. Şarj dinamosu ya da Şarj Üreteci Doğru akım generatörü olup, kollektörü ve statör sargıları paralel çalışan bir jeneratördür.

Dinamo aküyü şarj eder ve araçların elektrikli aletlerine gerekli akımı sağlar. Şarj dinamosu görünüşte basit bir yapıya sahip olmasına karşın aracın çalışmasında ise etkin rol oynamaktadır.

Temelde şarj dinamosu, krank milinin dönmesi sonucu oluşan mekanik enerjiyi indüksiyon aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştürme prensibine dayalı olarak çalışmaktadır.

Şarj dinamosunun arıza durumunu anlamanız için çok basit bir ipucu ile bunu fark edebilirsiniz. Akü ışığının yanıp sönmesi, zayıf yanması veya araçtaki herhangi bir aksesuarı çalıştırdığınızda yanması gibi ipuçlarını inceleyerek bu sorunu anlayabiliriz.

Aracımız için bu denli önemli bir parçanın bakım ve değişimini zamanında yapmamak durumunda aracımızın diğer parçaları üzerinde de olumsuz yönde etki yaratmaktadır. Bu parça ile alakalı bilgi ve tedarik için sayfamızı ziyaret edebilir ve aram modülünü kullanarak aracınızın marka, modelini seçerek tam uyumlu parçayı görüntülemesini sağlayabilirsiniz.

Bu bağlamda parça için fiyat teklifi isteyebilir ve sonrasında bu parçayı firmamızdan tedarik edebilirsiniz. Diğer durumlar için firmamızın iletişim adres ve telefonlarını kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder