18 Ekim 2014 Cumartesi

Direksiyon Sistemi

Her gün bir başka bilgi ile karşısında oluyoruz. Bugün ise hazırladığımız metinde sizlere farklı bir bilgi paylaşımı yapacağız. Bugün ki yazımızda sizlere direksiyon sistemi hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Öncelik olarak sizlere her zaman olduğu gibi sistemin tanımını yaparak başlayacağız. 

Sonrasında ise bu yazımızı pekiştirmek açısından çalışma prensibi, bakımı ve diğer konulardan bahsedeceğiz. Dilerseniz direksiyon sistemi tanımını yaparak yazımıza giriş yapalım.

Bir otomobilde bulunan en basit ve en temel parça olarak bilinen direksiyon aslında göründüğü kadar basit değildir. En temel direksiyon türünde bir mil üzerine bağlanmış direksiyon ona dik dişli düzeneğini çevirerek tekerleklerin dönüş hareketi sağlanır. Bu sistem “Dişli Çubuk-Dişli Çark Düzeneği" olarak adlandırılabilir.

Diyelim ki aracınız tamamen hazır fakat tek eksiği var oda direksiyon. Direksiyon olmadan aracı hareket ettirebilirsiniz, fakat yönlendirme konusunda ise hiç bir şey yapamazsınız. Bu denli önemli bir sistemin düzgün çalışması da hem kullanıcı açısından, hemde aracın kendi düzeneği açısından çok önemlidir diyebiliriz. Mekanizmanın sorunlu çalışması aracın diğer aksamlarını da önemli seviyede etkileyebilmektedir. Bu açıdan mekanizmanın bakımı ve diğer parça değişimi durumlarının atlanmaması ve zamanında yapılması gerekmektedir. 

Bu bağlamda parça değişimleri için web sitemizi ziyaret edip, özellikli arama modülünü kullanarak aradığınız ürüne hızlı bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Gerek araç marka-modelini seçerek, gerekse temin etmek istediğiniz ürünün üretici firmasını biliyorsanız firmayı seçerek de arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu sayede ürün listelenmesi isteğinize göre filtrelenmektedir. Aracınıza tam uyumlu ürünü seçtikten sonra fiyat teklifi isteyebilir ve alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreçte sormak istedikleriniz ve farklı destek almak için iletişim adres ve telefonlarımızdan bizlere kolayca ulaşabilir ve destek alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder