15 Ekim 2014 Çarşamba

Ateşleme Sistemi

Bu yazımızda sizlere aracın ateşleme sistemi hakkında bilgi paylaşımında bulunmaya çalışacağız. Öncelik olarak tanım ve çalışma prensibine yer vermek isteriz. Bu sayede sizlerde ön bilgiye sahip olacak ve aracınızın mekanizmasını daha yakından tanımış olacaksınız. Ateşleme sisteminin tanımını yapmak gerekirse; Otomobil motorlarında silindirlerde sıkışan hava-yakıt karışımının yakılabilmesi için bujilere yüksek voltajlı kıvılcım sağlayan sistemdir. Ateşleme sisteminde batarya, ateşleme bobini, distribütör, kablolar ve bujiler vardır.

Ateşleme sisteminin kısaca çalışma prensibinden de bahsedelim dersek; Yüksek bir voltaj meydana getirmek ve silindirdeki yakıt hava karışımını bu voltajın oluşturduğu kıvılcım ile tutuşturmaktır.Ancak, kıvılcımın belirli bir zamanda ve ilgili ateşleme sırası dahilinde meydana getirilmesi gerekir. Ateşleme sistemi bu uygunluğu sağlayacak şekilde çalışır.

Bu bilgileri gerek wikipedia, gerekse diğer otomotiv sektörü ile ilgili blog ve diğer kaynak sitelerde bulabilirsiniz. Buradaki amacımız sizlere en kısa ve doğru hali ile anlatımı gerçekleştirmekti. Bu denli önemli bir sistemin bakımını yapmakta sistem kadar önemlidir. Bu bağlamda sizler aracınızın diğer bakımlarını yaptırırken ateşleme sistemininde kontrolünü yaptırmayı unutmayınız.

Bu tür araç parçalarının alışverişini gerçekleştirmek veya ürünle alakalı bilgiye ulaşabilmek adına ise web sitemizi ziyaret edebilir ve üstün arama modülümüzden aracınızın marka, modelini girip kaliteli bir sorgu gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın diğer parçaları hakkında da bilgi alabilir ve bu parçalar hakkında fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

Bu doğrultuda firma ile iletişime geçebilir ve alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu kriterler doğrultusunda bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder